Något som de flesta vet i vårt samhälle är att tyvärr så sker inbrott lite då och då. Det gör att de flesta åtminstone någon gång tänker på att köpa larm för sin bostad. Det är även statistiskt bevisat att inbrottstjuvar sällan väljer ett hus med ett larm om det finns ett utan i närheten. Så på det sättet kan man minska risken för att man själv blir utsatt för ett inbrott. Det räcker egentligen enbart med dekalen för att minska risken för inbrott. Men att välja vilket larm man ska köpa och om man ska ha ett abonnemang är inte enkelt. Ska man välja ett abonnemang där väktare rycker ut om larmet går eller att man bara får en notifikation i mobilen. Det finns helt enkelt för många olika faktorer för att enkelt avgöra det.

Men grundprincipen är att om man har ett larm så minskar risken för inbrott rätt markant. Därför ska man helst välja att köpa larm så fort som möjligt. Även om man bor i en lägenhet så minskar risken för inbrott om man har ett larm.

köpa larm

Välja rätt larm

Att välja vilket larm man ska välja och om man ska köpa med så att väktare rycker ut är en svår fråga. Det är helt enkelt inte så enkelt. Man får en fördel med ett larm med väktare men om vi ska vara ärliga hinner de sällan till ditt hus i tid. Det kostar även rätt mycket pengar att köpa larm med väktare inkluderat. Det man kan göra är att köpa larm där man själv får en notifikation på mobilen om larmet går. Om man även har en kamera kopplat till larmet så kan man även få en bild på inbrottstjuven.

Man kan då avgöra om man själv ska ringa polisen eller inte. Men det är som så att även polisen inte kommer hinna till ditt hus innan inbrottstjuven är borta. Därför är det ett larm med notifikationer till ens mobil och en kamera ett bra alternativ. Men även om väktare sällan hinner till platsen i tid så händer det att de är i området och kan då gripa inbrottstjuven.

Så man får helt enkelt tänka ut om det man har i huset är värt tillräckligt för att betala för väktare. Annars räcker det att köpa larm där man själv får en notifikation och en bild på förövaren. Det blir oftast mycket billigare även om man råkar ut för ett inbrott.

Vart kan man köpa larm?

Att köpa larm är inte svårt och det finns flera varianter att välja mellan. Man kan även anlita ett säkerhetsföretag som sätter upp larmet åt en och då vet man att det blir gjort ordentligt, ett exempel är Yxhage lås och larm. Man kan även sätta upp egna säkerhetskameror i hemmet i närheten av fönster och dörrar. Men man måste då sätta upp skyltar att man har kameraövervakning i hemmet. Det kan göra att huset antingen blir mer eller mindre intressant för inbrottstjuvar. För om man har kameraövervakning så kan det betyda att man har något väldigt värdefullt hemma.